ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Brūkleņu,ābolu kēksiņi.

produkti:
3 olas
130 g mīksta sviesta
180 g cukura
100 ml piena vai saldā krējuma
280 g pilngraudu miltu
2 t.k. cepamā pulvera
1-2 t.k. kanēļa
2 vidēji skābi āboli
2 saujas brūkleņu
gatavojam:
1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru,putojot pievieno olas,pienu un saputo viendabīgā masā.
2.Pie sviest masas pievieno miltu,kanēļa,cepamā pulvera masu.Visu kārtīgi sakuļ.
3.Smalki sagriež ābolu un sajauc ar brūklenēm.
4.Brūklenes ar āboliem iejauc mīklā.
5.Mīklu pilda kēksu formiņās un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.
6.Cep 200-220*C, 20 minūtes.Sanāk sulīgi garšīgi kēksiņi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru