svētdiena, 2011. gada 2. oktobris

Vafeles ar ķirbju biezeni.

produkti:
200 g ķirbju biezeņa
300-350 g miltu
100 g cukura
1 paciņa cepamā pulvera
1 tēj.k. kanēļa
1/4 tēj.k. malta muskatrieksta
2 olas
250 ml.paniņu
3 ēd.k. eļļa
gatavojam:
1. Cepeškrāsnī uzcep ķirbja šķēles,atdzesē,noņem mīkstumu no mizas un sblenderē biezenī.
2. Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas,miltus,kanēli,muskatriekstu,cukuru un cepamo pulveri.
3. Otrā bļodā ielej paniņas,pievieno olu dzeltenumus,ķirbja biezeni,eļļu,visu kārtīgi sajauc.
4.Paniņu masai pievieno miltu maisījumu un kārtīgi samaisa.
6. Stingrās putās sakuļ olu baltumus,
7.un iecilā mīklā.
8.Mīklai jāsanāk ļoti gaisīgai.
9.Uz sakarsētās vafeļu pannas lejam mīklu un cepam vafeles.
10. Katru izcepto vafeļu plāksni atdzesējam atsevišķi lai būtu kraukšķīgas.Ja visas vafeles noņemot no pannas saliksim vienu virs otras tās paliks mīkstas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru