otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Maizes plāceņi ar ķirbi.

produkti:
300 g ķirbju biezeņa
600  g miltu
1 paciņa sausā rauga
1 tēj.k. sāls
1 tēj.k. medus
50 ml piena
gatavojam:
1.Sagriež kubiņos ķirbi un novāra mīkstu,tad sablenderē biezenī.Bļodā liek ķirbja biezeni,medu,pienu,samaisa.Pie siltas ķirbju masas pievieno raugu un kārtīgi izmaisa līdz raugs izšķīst.
 2. Pie ķirbju masas pamazām sākam pievienot izsijātus miltus un iemīcīt.
3. Mīkla nedrīkst būt cieta,tai jābūt mīkstai un pufīgai.
4.Mīklu pārsedz ar dvieli un liek siltumā,rūgt kādu stundu.
5.Uzrūgušo mīklu vēlreiz samīca,dala uz četrām daļām.Katru daļu liek uz cepamās pannas kas izklāta ar cepamo papīru,pārsedz ar dvieli un ļauj 30 min.parūgt.
6.Cepeškrāsni uzsilda līdz 200*C,liek iekšā pannu ar plāceņiem un cep 25 minūtes.
P.S.mīkla izplūdīs no apaļīgām formām kļūs plakanas un saies maliņas mazliet kopā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru