sestdiena, 2011. gada 1. oktobris

Biezpiena sacepums ar ķirbja biezeni.

produkti:
300 g ķirbja biezeņa
5 paciņas biezpiena
200 g cukura
1 citrons
4 olas
6-8 ēd.k. mannā putraimu
gatavojam:
1.Cepeškrāsnī uzcep ķirbja šķēles,atdzesē un sablenderē biezenī.
2.Traukā ieliek biezpienu,olas dzeltenumus,cukura,rīvēto citrona miziņu un visu sajauc.
3.Biezpiena masai pievieno ķirbja biezeni,pieber mannā putraimus un visu labi sajauc.
4. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā biezpiena masā.
5. Biezpiena masai jābūt vieglai,gaisīgai.
6. Gatavo masu salejam cepamajās formās un liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C.
7. Cepam līdz sacepums ir kļuvis zeltaini brūns.
8. Pasniedz ar skābo krējumu,vai ko sirds vēlās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru