ceturtdiena, 2011. gada 29. septembris

Kartupeļu klimpas.

produkti:
1 kg kartupeļu biezeņa
1 kg notīrītu kartupeļu
sāls
ūdens
piens
krējums
gatavojam:
1. Nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus liekam vārīties.
2. Novārītus kartupeļus sastampājam, pievienojam sāli un ļaujam nedaudz atdzist.
3. Nomizojam kartupeļus,
4. sarīvējam nevārītus kartupeļus uz smalkās rīves.
5. Rīvētus kartupeļus liekam marlītē
6. kārtīgi izspiežam sulu traukā.
7.No sulas atbrīvotos kartupeļus liekam bļodā,pievienojam kartupeļu cieti kas palika no izspiestās un nolietās sulas.
8. Klāt pie rīvētiem kartupeļiem pievienojam vārīto kartupeļu biezputru,sāli,kārtīgi samīcam.
9. No iegūtās mīklas veidojam bumbiņas.
10. Katliņā ielejam ūdeni, pievienojam pienu,sāli un ļaujam uzvārīties.Uzvārītā šķidrumā liekam kartupeļu klimpas un vāram līdz uzpeld un ir gatavas.
11. Pasniedz ar krējumu vai saceptu cūkas cauraudzīti ar sīpoliem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru