pirmdiena, 2011. gada 26. septembris

Cepelīni

produkti:
mīklai:
kartupeļi
sāls
smaržīgie pipari
olas baltumi
sīpols
kartupeļu ciete
pildījumam:
malta cūkgaļa
sāls
pipari
olu dzeltenumi
skābais krējums
sīpols
ķiploki
gatavošanai:
eļļa cepšanai
verdoš ūdens vārīšanai
sāls
laura lapa
gatavojam:
mīklu:
1. 1/3 daļu kartupeļu nomizojam,liekam katliņā ar ūdeni kam pievienota sāls un smaržīgie pipari. Katliņu liekam uz uguns un vārām kartupeļus līdz tie mīksti.
2. Pārējos kartupeļus arī nomizo un sarīvē kopā ar sīpolu uz vis smalkākās rīves.
3. Rīvētos kartupeļus liekam marlē un kārtīgi nospiežam sulu kādā traukā.
4. Nospiestos kartupeļus liekam atpakaļ bļodā,pievienojam sāli,olu baltumus,
5. nostādināto kartupeļu cieti no kartupeļu sulas.
6. Klāt masai, pievienojam sarīvētos vārītos kartupeļus un samīcām viendabīgu mīklu.
pildījums:7. Samaltai gaļai pieliekam garšvielas,krējumu,olu dzeltenumus
8. un samīcām viendabīgu masu.
veidošana un gatavošana:
9. Bļodā ielejam aukstu ūdeni un saslapinām rokas. No kartupeļu masas ņemam piciņu,saplacinam, vidū liekam gaļas masu un aizspiežam ciet kā pīrādziņu.
10. Uz pannas uzlejam un sakarsējam eļļu. Sakarsētā eļļā liekam cepelīnus un no abām pusēm apcepam zeltaini brūnus.
11. Apceptus cepelīnus liekam katliņā,pārlejam ar verdošu ūdeni, pievienojam sāli, laura lapu un vārām minūtes 15.
12. Gatavus pasniedz vai nu ar skābo krējumu, vai gabaliņos sagriestu cauraudzīti kas kopā ar sīpoliņu apcepta pannā līdz zeltainai krāsai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru