ceturtdiena, 2011. gada 29. septembris

Asaru kūka.

produkti:
mīklai:
100 g sviesta
120 g miltu
1 ola
60 g cukura
1 tēj.k. cepamā pulvera
pildījumam:
600 g biezpiena
180 g cukura
30 g mannā putraimu
100 g skābā krējuma
5 olu dzeltenumi
virsējai kārtai:
5 olu baltumi
120 g cukura
1 tēj.k.vanilīn cukura
gatavojam:
mīklu:
1. Sviestu sakuļ ar cukuru,kuļot pievieno olu.Kad vis sakūlts pievieno miltus ar cepamo pulveri un sastrādā mīklu.
2. Gatavo mīklu vienmērīgi izklājam uz cepamās pannas kas izklāta ar cepamo papīru. Pannu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 170-180*C.Pa to laiku gatavojam pildījumu.
pildījums:3.Biezpienu,cukuru,krējumu,mannā.olu dzeltenumus liek bļodā un sakuļ ar mikseri.
4. No cepeškrāsns izņem mīklu un virsū,vienmērīgā kārtā liek pildījumu.Pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un sāk gatavot olbaltumu kārtu.
virsējā kārta:
5. Olbaltumu kopā ar cukuru un vanilīn cukuru sakuļ stingrās putās.
6. Atkal ņemam laukā pannu ar kūku un vienmērīgi izklājam putoto olbaltumu.
7. Liekam pannu atpakaļ un cepam līdz olbaltums sāks kļūt viegli zeltains. Pannu ar kūku ņem laukā no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Uz atdzisušās kūkas veidosies cukura asariņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru