pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Ievārījums no āboliem un plūmēm

produkti:
1,5 kg ābolu
1,5 kg plūmes ( man bija lielās dzeltenās plūmes )
2 kg cukura
200 g brūnā cukurniedru cukura
3 tēj.k. vanilīn cukura
gatavojam:
1.Nomazgātiem āboliem nomizo miziņu un sagriež gabaliņos.
2. Plūmes pārgriež uz pusēm,izņem kauliņu un nomizo mizu.
3. Katliņā ieliek ābolus un plūmes,liek uz uguns un kārtīgi izsilda augļus.Kad augļi ir izsiluši tiem pieber cukurus un vāra. Ievārījumu vāra uz mazas liesmiņas, noņemot putas.
4. Kad ievārījums beidz putot un ir gatavs, to pilda tīrās burkās un vēl karstu cieši aizvāko.
5. Ievārījumu glabā pagrabā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru