pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Biezpiena cepumiņi.

produkti:
500 - 600 g biezpiena
200 g sviesta
2,5 - 3 glāzes miltu
1/2 - 3/4 glāzes cukura +cukurs cepumu apvārtīšanai
1/2 tēj.k. sāls
2 - 3 ēd.k. citrona sulas
vanilīn cukura
gatavojam:
1. Bļodā liekam biezpienu, mīkstu sviestu, cukuru, vanilīn cukuru. Visu kārtīgi samaisa.
2. Masai pievienojam miltus un samīcām viendabīgu ne pārāk stingru mīklu.
3. Gatavo mīklu izveltnē 0,5 cm. biezumā.
4. No mīklas izspiež vēlamās formas vai sagriež stienīšos vai stūrīšos.
5. Katru cepumiņu apvārta no vienas puses cukurā un liek uz cepamās pannas.
6. Cepumus cep sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C līdz viegli zeltainai krāsai.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru