piektdiena, 2011. gada 22. jūlijs

Kūka ar ķiršiem un olbaltuma cepuri.

produkti:
pamatnei:
3 olu dzeltenumi
1 ēd.k. skābā krējuma
0,5 glāze cukura
150 g sviests ( izkausē )
2,5-3 glāzes milti
pildījums:
ķirši ( jo vairāk jo labāk )
virsiņa:
3 olu baltumi
0,5 glāze cukura

gatavojam mīklu:
1. Olu dzeltenumiem pieber cukuru, samaisa.Tad pievieno krējumu,samaisa. Sviestu izkausē un tievā strūkliņa pievieno olām, nepārtraukti kārtīgi maisot lai olas nesarecētu.
2. Pie olu masas pakāpeniski pieber miltus un sāk iejaukt mīklu.
3. Mīklai jābūt gludai un elastīgai, tā lai nelīp pie rokām.
4. Gatavo mīklu izklāj cepamā formā tā lai veidotos maliņas.Formu liek sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C uz 20-25 minūtēm.
gatavojam virsiņu:
5. Pa to laiku kamēr cepās pamatne, sakuļam stingrās putās olu baltumus.
6. No krāsns izņemam līdz galam neizcepto pamatni un ieberam tajā ķiršus.
7. Pāri ķiršiem pārklājam sakulto olbaltumu un liekam atpakaļ cepeškrāsnī.
8. Kūku turpinām cept vēl minūtes 15. Kamēr virsiņa kļūst zeltaina.
9. Pirms pasniegšanas kūka kārtīgi jāatdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru