trešdiena, 2011. gada 27. jūlijs

Belaši un ne tikai

produkti:
mīklai:
1 glāze piena
1 ola
1 paciņa sausā rauga
1 tēj.k. sāls
2 ēd.k. cukura
6 ēd.k. augu eļļa
milti
pildījums:
300-400 g maltās gaļas
1 sīpols
nedaudz ūdens
sāls, pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
gatavojam:
mīklu:
1. Uzsilda pienu un izšķīdina tajā raugu, pievieno sāli, cukuru, eļļu, kārtīgi izmaisa. Kad tas izdarīts sākam pievienot miltus. Pie šķidruma pieberam glāzi miltu un iemaisām šķidrumā . Nepārtraukti mīcot mīklai beram pa drusciņai klāt miltus. Jāsamīca viendabīgu, mīkstu,elastīgu mīklu. Mīklu pārklājam ar dvieli un liekam saltā vietā rūgt.
pildījums:1. Maltajai gaļai pievienojam sīki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, ūdeni un kārtīgi samīcām.
gatavošanas proces:
1.No uzrūgušās mīklas veidojam plācenīšus ( izmērs atkarīgs no tā cik lielus belašus jūs vēlaties ), vidū liekam sagatavoto gaļas pildījumu un viegli pieplacinām.
2. Mīklas maliņas paceļam uz augšu un saspiežam kopā tā lai vidiņš paliek vaļā.
3. Katlā ielejam un uzkarsējam eļļu. Kad eļļa ir karsta liekam iekšā belašus ar caurumiņu uz leju. Līdz ko viena puse ir zeltaina, belašus griež uz otru pusi. Kamēr tie cepās, ar karoti, belaša vidiņā kādas trīs reizes ielejam karsto eļļu lai gaļa izceptos.
4. Gatavos belašus liekam uz papīra dvielīša atdzist.
P.S. Tikpat labi no šīs mīklas var taisīt arī pončikus ar saldo pildījumu. Pildījumam var izmantot gan augļus gan biezpienu vai pat biezu zapti kā manā variantā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru