trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

Rabarberu kūka

produkti:
 mīklai:
2 glāzes miltu
2 ēd.k. cukura
šķipsniņa sāls
2/3 glāzes augu eļļas
4 -  6 ēd.k. auksta ūdens
pildījumam:
1 kg rabarberu
120 g sviests
1 glāze cukura
2 ēd.k. miltu
1 tēj.k.kanēlis

gatavojam:
1. Miltus izsijā caur sietu bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu sastrādā drupačās. Tad pievieno ūdeni un sastrādā viendabīgu mīklu. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu nedaudz lielāku par otru, saveļ bumbās un novieto ledusskapī uz 1 - 1,5 st.
2. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos.
3. Katliņā ieliek sviestu, pievieno cukuru un liek karsēties līdz sviests izkusīs.
4. Pie izkusušā sviesta pieliekam sagrieztos rabarberus. Nepārtraukti maisot, vāram 5 - 10 min. Gatavu noceļ no uguns un ļauj nedaudz atdzist.
5. Pie padzisušas rabarberu masas pieliekam kanēli, izmaisām.
6. Tad pieberam miltus un rūpīgi iemaisām lai neveidotos kunkuļi.
7. Lielāko mīklas daļu izklājam cepamajā formā tā, lai veidotos mīklas maliņas. Virsū lejam rabarberu maisījumu.
8.Pa virsu, vienmērīgā kārtā, uzrīvējam atlikušo mīklas daļu. Formu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C uz 1 stundu.
9. Gatavo kūku kārtīgi atdzesē un izrotā ar kakao vai pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru