pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Saldā desa.

produkti:
800 g cepumu "Selga"
300 g sviests
4 olas
1,5 - 2 glāzes cukura
80 - 100 g kakao pulveris
marmelādes konfektes

gatavojam:
1. Cepumus ne pārāk smalki sadrupina gabaliņos.
2. Marmelādi sagriež palielos gabaliņos.
3. Olas iesit katliņā, pievieno cukuru un nedaudz sakuļ,liek uz plīts karsēties.
4.Olu masai pievieno sviestu un nepārtraukti maisot karsē līdz sviests izkūst.Masa nedrīkst nedz piedegt nedz uzvārīties. Līdz ko sviests izkusis, katliņu noceļ no uguns.
 5.Masai pievieno izsijātu kakao pulveri un kārtīgi izmaisa.
6.Masa jākļūst gludai un viendabīgai.
7. Masā ieberam cepumus un kārtīgi izmaisām.
8. Pieberam marmelādi un atkal izmaisām.
9. Gatavo masu liekam uz pārtikas plēves, piedodam vajadzīgo formu, ietinam, atdzesējam. Gatavo gardumu uz nakti liekam ledusskapī kārtīgi sastingt. Gatavu gardumu sagriež šķēlēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru