pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Riekstu - ābolu pīrāgs

produkti:
2 olas
1 paka sasaldētās kārtainās mīklas
3 āboli
vanilīn cukurs
cukurs
kanēlis
0,5 gl. sagrauzdētu un sasmalcinātu mandeļu riekstu
0,5 gl. sagrauzdētu lobītu saulespuķu sēklu

gatavojam:
1.Mīklu laicīgi izņem no saldētavas un atsaldē. Atsaldēto mīklu sadala divās daļās, vienu 1/3, otru 2/3.
2.Lielāko mīklas daļu izveltnē un ieklāj cepamā formā.

3.Nomazgātus ābolus sagriež nelielos gabaliņos, ieber bļodā. Pie āboliem pievieno cukuru, vanilīn cukuru,kanēli, riekstus, saulespuķu sēklas. Visu kārtīgi samaisa un atliek malā.
4.Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās.
5.Sakultos baltumus sajauc ar ābolu - riekstu masu.
6. Masu klājam ar mīklu izklātā formā un vienmērīgi izklājam.
7.Mazāko mīklas gabaliņu izveltnējam, iegriežam un pārklājam pildījumu.Lieko mīklu nogriežam un kārtīgi saspiežam pīrāga malas.Pārsmērējam pīrāgu ar olas dzeltenumu, liekam cepeškrāsnī kas uzsildīta līdz 180 -200*C.
8. pīrāgu cepam līdz kļūst brūns.

2 komentāri: