produkti:
krēmam:
300 ml piens3-5 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. vanilīn cukurs
3 ēd.k milti
150 g sviests
groziņiem:
1 iepakojums kārtainās mīklasgatavojam:
1. Olas iesit katliņā, pievieno 2-4 ēd.k. cukura, vanilīn cukuru,visu sakuļam.2.Olu masai pievienojam miltus un 100 ml augsta piena.Sakuļam lai nebūtu kunkuļu.
3.Atlikušos 200 ml piena uzkarsē un tievā strūkliņā pievienojam un iemaisām krēmā.
4.Katliņu ar krēmu liekam uz uguns, nepārtraukti maisot, sildām līdz krēms sabiezē.Krēmu noceļ no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
5.Sviestam pievieno 1 ēd.k. cukura un sakuļam gaisīgā masā.
6.Nepārtraukti kuļot sviestu, pakāpeniski pievienojam atdzisušo krēmu.Kuļam līdz izveidojās viendabīga gluda masa.
7. Atsaldēto mīklu sadalām kvadrātos,un ieklājam mafinu formiņās.
8.Katrā groziņā iespiežam krēmu.
9.Mīklas maliņas apsmērējam ar olas dzeltenumu.
10.Formu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180-200*C.Cepam 20-25 min, līdz zeltaini brūnai krāsāi
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru