piektdiena, 2011. gada 22. aprīlis

Vārīta,biezpiena "Pasha".


Es sen jau gribēju izmēģināt šo gardo biezpiena brīnumu.Pasha ir neatņemams pareizticīgo lieldienu ēdiens.


produkti:
5 olas
350 g cukura
vanilīn cukurs pēc garšas
300 ml.saldais krējums 35%
250 g sviests
1 kg biezpiens 9%
100 g mandeles
100 g sukādes

pagatavošana:
1.Mandeļu riekstus pārlej ar verdošu ūdeni,un 5 minūtes atstāj mirkt.
2. Izmirkušās mandeles nokāš un nolupina miziņas.Sasilda sausu pannu un viegli apcep nolobītas mandeles.Mandeles nedaudz atdzesē un sablenderē.
3.Sukādes smalki sagriež.
4.Biezpienu izberž cauri sietam.
5.Olas samaisa kopā ar cukuru un vanilīn cukuru.
6.Samaisītai olu masai pievieno saldo krējumu,izmaisa un liek sildīties uz mazas liesmas.Nepārtraukti maisot masu sasilda līdz vārīšanas temperatūrai.
7.Sviestu izkausē un pielej biezpienam,apmaisām,tad pielej karsto olu masu,pievieno riekstus sukādes,kārtīgi izmaisa.Bļodā ieliek sietiņu (tā lai sietiņa apakša neskartos bļodas dibenam) kuru  izklāj ar dubultā salocītu marli,un ielej biezpiena masu.Pēc neilga laiciņa marles malas un stūrīšus pārklāj pāri biezpiena masai.Pa virsu uzliek šķīvīti ar kaut kādu smagumu lai liekais šķidrums no biezpiena masas iztecētu.Masu novieto ledusskapī,vizmas uz 24 stundām.
Pirms pasniegšanas marli uzmanīgi noņem no Pashas.Pashu liek uz šķīvja un izrotā pēc sirds patiksa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru