sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Kulič ar magonēm, sukādēm un safrānu.

Kas ir kulič ?
Kulič ir lieldienu rauga maizīte ar dažādām piedevām. Tās var būt gan rieksti,rozīnes,sukādes,magones,šokolāde un vēl daudz dažādu garšīgu lietiņu.Kuličus parasti rotā vai nu ar cukura glazūru, vai arī olbaltuma glazūru.Es šoreiz uzcepu ar magonēm un sukādēm,rotāju ar olbaltuma glazūru.

produkti:
250 ml piens
60 g presētais raugs
150 g cukurs
vanilīn cukuru
5 olu dzeltenumi
1/3 tēj.k. safrāna
200 g sviests
700 g milti
150-200 g magoņu sēklas
150 g sukādes

gatavojam:ieraugs:
Uzsildām pienu,izšķīdinām tajā raugu,1 t.k. cukura.No dotā miltu daudzuma,piena maisījumam  pievienojam 200 g miltus,samaisām.Bļodiņu pārklājam ar dvieli un novietojam silta vietā uz 15 min.
mīkla:
1.Safrānu pārlejam ar 1 ēd.k. karsta ūdens,atstājam ievilkties.Olu dzeltenumus sakuļam ar cukuru un vanilīn cukuru,un kopā ar safrānu pievienojam ieraugam.
2.Izkausējam sviestu,nedaudz padzesējam,pievienojam ieraugam,izmaisām. Atlikušos miltus piesijājam ieraugam un iemīcām mīklu.Bļodu pārklājam ar pārtikas plēvi un uz 1,5 st. novietojam siltā vietā.
3.Magones pārlejam ar karstu ūdeni,un atstājam uz 10 min.,pēc tam nokāšam cauri sietiņam kas izklāts ar drānu.Mīklai pievieno magones un sasmalcinātas sukādes,visu kārtīgi iemīca mīklā.Mīklu saliek stāvās formās vai krūzēs līdz pusei.Formas pārklāj ar dvieli un siltā vietiņā ļauj atkal uzrūgt.
cepšana:
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180*C. Formas ar mīklu liek uz cepamās pannas,liek cepeškrāsnī un cep 40-50 min.Gatavus kuličus atdzesē un pārklāj ar pūdercukura glazūru,pūdercukuru vai olbaltuma glazūru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru