trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Torte " Gardumiņš "

produkti:
brūnajam biskvītam:
250 g kausēta sviesta
1 glāze cukura
2 ēdk. kakao
3 olas
1 glāze miltu
3 ēdk. skābā krējuma
2 tējk.cepamā pulvera
baltais biskvīts ar olbaltumu:
2,5 glāzes miltu
200 g mīksts sviests
2 olu dzeltenumi
2 ēdk. skābā krējuma
2 olu baltumi + 1 glāze cukura

krēmi:
N*1
300 g mīksta sviesta
1 bundža iebiezinātājs piens
N*2
 500 ml skābā krējuma pēc iespējas biezāks ( man bija "Rankas")
1 paciņa vaniļas cukurs
1 glāze cukura

skābs ievārījums ko smērēt starp kārtām.

rotāšana:
pēc pašu izvēles.

gatavojam:
brūnais biskvīts :
Brūnā biskvīta sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā,lejam ietaukotā apaļā formā un cepam sakarsētā cepeškrāsnī līdz180*C.Biskvīta gatavību pārbaudām ar koka irbulīti.Gatavo biskvītu atdzesējam un sadalām divās daļās.
baltais biskvīts ar olbaltumu:
Miltus sakapā ar sviestu,pievieno olu dzeltenumus,krējumu un iejauc mīklu.Olbaltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās. Mīklu izveltnē un izgriež četrus apļus tortes lielumā.Katru apļa virsmu apsmērē ar sakultu olbaltumu.Apļus liek uz cepamās pannas un cep 10 min.,180-200*C.Gatavus kārtīgi atdzesē.
krēms:
N*1.Sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu,līdz vienmērīgai krēma konsistencei.
N*2.Krējumam pievieno cukuru,vaniļas cukuru un kuļ līdz krēms sabiezē.Sākumā krēms paliek šķidrāks, tad sāk biezēt,paiet 10-15 min.

tortes salikšana:
 Brūnais biskvīts - plānā kārtā skābā ievārījuma - krējuma kŗēms - baltais biskvīts ar olbaltumu uz augšu - ievārījums - sviesta krēms - baltais biskvīts ar olbaltumu uz leju - ievārījums - krējuma krēms - baltais biskvīts ar olbaltumu uz augšu - ievārījums - sviesta krēms - baltais biskvīts ar olbaltum uz leju - ievārījums - krējuma krēms - brūnais biskvīts.


rotāšana:
Tā ir jūsu izvēle, kā un ar ko jūs rotāsiet savu torti.Brīvs fantāzijas lidojums.






Es rotāju pusi tortes ar kultu olbaltuma glazūru un pa virsu šokolādes podziņas.Otru pusi tortes ar mastiku un beze cepumiņiem.Mastiku veidoju no Marschmellow zefīriem un pūdercukura.Zefīrus ieliek trauciņā un uz kādu minūti liek mikroviļņos,vel karstu noberam ar pūdercukuru un izmicam viendabīgā masā,izrullējam ne pārāk plānā kārtā un pārklājam torti.Ja torti vēlamies pārklāt ar mastiku,tortei jāļauj nakti ievilkties,tā būs vieglāk pārklāt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru