ceturtdiena, 2011. gada 28. aprīlis

Galete ar dzērveņu - ābolu pildījumu

produkti:
mīklai:
2 gl.miltu
0,5 tēj.k. sāls
1 tŗj.k. cepamais pulveris
0,5 gl. verdoša ūdens
0,5 gl. augu eļļas

pildījumam:
0,5 gl. dzērvenes
2 - 4 āboli ( atkarīgs no ābolu lieluma )
rieksti pēc vēlēšanās
6 ēd.k. cukura ( ja vēlās cukuru var likt vairāk )

gatavojam:
1.Miltus izsijā cauri sietiņam, pievieno sāli, cepamo pulveri, ūdeni, eļļu. Visu kārtīgi samīca, līdz veidojās viendabīga masa.
2.Mīklu ne pārāk plāni izrullē apļa formā ( jāuzmanās lai mīkla nesaplaisā ), iekam uz cepamā papīra un novietojam uz pannas.  Atstājot 4-6 cm.,maliņas no vidus vienmērīgi, sākam izklāt pildījumu.
3.Pirmo apakšējo kārtu liekam sasmalcinātus riekstus, pārberam ar cukuru.
4.Pa virsu riekstiem liekam šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārberam ar cukuru.
5.Beidzamās pa virsu beram dzērvenes.
6.Uzmanīgi, pildījumam pārklājam mīlas maliņas (pildījumu var pārklāt ar foliju)
7. Pannu novietojam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, līdz 180 - 200*C uz 45 -60 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru