otrdiena, 2011. gada 26. aprīlis

Bagātīgais vainags.

produkti:
800 g miltu
20 g presētā rauga
500 ml piena
60 g sviests
šķipsniņa sāls
1 ēd.k cukurs
1 olas dzeltenums apziešanai

pagatavošana:
1.Glāzē silta piena izšķīdinām raugu un cukuru,uz 15 min. atliekam maliņā.
2.Miltus sajauc ar atlikušo siltu pienu,pievieno izšķīdināto raugu,sāli,izkausētu sviestu un iejaucam mīklu.
3.mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi,novieto siltā vietā uz 1 stundu uzrūgt.
4.Uzrūgušo mīklu sadala trijās vienādās daļas.Katru daļu izrullē garenā desiņā un sapin pīni.
5.Ietaukotā apaļā formā ieliekam mūsu pīni un savienojam abus galus,lai izveidotos vainags.Vainagu pārsmērē ar sakūltu olas dzeltenumu.
6. Veidni liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200*C uz 25-30 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru