trešdiena, 2011. gada 30. marts

Maize ''Gardā''

produkti:
150 g rudzu milti
250 g kviešu milti
1 paciņa sausā rauga
1,5 tēj.k.sāls
1 ēd.k.medus
3 ēd.k eļļa
300 ml silta ūdens
1 olas dzeltenums

gatavojam:
Bļodā ieber sāli,pievieno medu,eļļu,ūdeni,pieber un izšķīdina raugu.Kad visi produkti izšķīduši pieber izsijātus miltus,un iemīca mīklu.Iemīcītu miklu pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā,lai uzrūgst.Kad mīkla uzrūgusi to uzmanīgi ( īpaši nemīcot ) pārliek ietaukotā ar miltiem izsijātā garenā formā,un ļauj vēlreiz nedaudz uzrūgt.Uzrūgušā kukulīša virspusi apsmērē ar olas dzeltenumu un liek sakarsētā līdz 200*C cepeškrāsnī.Cep 20 minūtes.
Kukulīša gatavību var pārbaudīt,iedurot pa vidu koka irbulīti.Izņemot irbulītim jābūt sausam.Ja tomēr irbulītis ir ar mīklu,maizei vel nedaudz ļaujam pacepties.Pirms griešanas kukulītim ļauj atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru