ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Dzērveņu zefīrs.



produkti: 
100 g cukurs (var arī vairāk, pēc garšas)
200 ml dzērveņu morss
1 pac. želatīns (15 g)
1 tējk. vaniļas cukurs
pūdercukurs




gatavojam:

1.Želatīnu pārlej ar 50 ml morsa un atstāj uzbriest.

2.Katliņā ielej 150 ml dzērveņu morsa,pievieno cukuru, vaniļas cukuru un liek vārīties 5-6 minūtes .
3.Savieno želatīnu ar kārstu sīrupu un kārtīgi samaisi lai želatīns izkust..Sīrupu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4.Atdzisušo sīrupu sakuļ  ar mikseri. Kuļ minūtes 15 līdz masa kļūs gaisīga un mainīs krāsu. Sakultu zefīra masu liec traukā, kurā ieklāts pārtikas plēve, un liec ledusskapī uz nakti.
5.Kad konfekšu masa būs stingra, sagriež to gabaliņos un apber ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru