svētdiena, 2015. gada 17. maijs

Tvaicēti vareņiki ar kartupeļiem.


 Mīklai :
 kviešu milti
0,5 l. kefīra
1 t.k. dzeramās sodas
sāls
 Pildījumam :
vārīti kartupeļi
sīpoli
sviests


 Mīkla:
Kefīru nedaudz apsilda, pievieno sodu,izmaisa un sāk pakāpeniski pievienot miltus un mīca mīklu līdz tā ir mīksta un nelīp pie rokām un virsmām.
  Pildījums :
Kartupeļus novāra un samīca biezenī. Sīpolus sagriež un apcep sviestā. Ceptos sīpolus pievieno kartupeļu biezenim un kārtīgi izmaisa.


No produktiem veido Vareņikus
Katlā ielej ūdeni,ieliek tvaicēšanai paredzēto sietu tā lai tas nesaskartos ar ūdeni,virsū liek vareņikus, uzliek vāku un tvaicē 10-15 min. Gatavus pasniedz ar sviestā ceptiem sīpoliem vai krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru