piektdiena, 2013. gada 5. jūlijs

Mājās gatavots biezpiens.


Esmu savā īpašumā ieguvusi piena sēni,un katru dienu man ir rūgušpiens.It-kā laba lieta, bet cik ilgi dzers,apnīk.Tad nu es nolēmu pamēģināt uztaisīt biezpienu.Nedēļas laikā uzkrāto rūgušpienu ieleju katlā un ik pa laikam apmaisu līdz sāk atdalīties sūkalas.
Kad sūkalas ir atdalījušās( šķidrums kļūst dzeltenīgs ) un šķidrums gandrīz sācis vārīties katlu noņem no uguns,uzlieku katlam vāku un ļauju nedaudz pastāvēt.
Tad talkā ņemu sietiņu pārklātu ar marli un izkāšu masu.Kad lielākā daļa šķidruma ir notecējusi,sietiņu lieku bļodiņā,( tā lai sietiņa dibens neskartos pie bļodas dibena )pārklājam ar marli biezpiena masu,virsū lieku slogu un ledusskapī iekšā uz visu nakti.
No rīta biezpienam noņem marli,saspaida ( jo pa nakti ir sapresējies ),sajauc ar krējumu un labu apetīti.

Vai arī biezpienam pievieno olas un uzcep gardum-gardo sacepumu.

P.S.ā jā,biezpiens sanāk ļoti smalks ka to var izmantot dažādu desertu, krēmu gatavošanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru