trešdiena, 2012. gada 22. februāris

Fakoča ar tomātiem.

produkti:
480 g miltu
10 g sausā rauga
15 g cukura
10 g sāls
300 ml silta ūdens
olīveļļa
rupjā sāls
tomātiņi
rozmarīns
gatavojam:
1.Siltā ūdenī izšķīdinām raugu,sāli,cukuru.Piesijājam miltus un iemīcām mīklu.Mīklu jāmīca vismaz 10 minūtes līdz kļūst gluda un elastīga.Gatavo mīklu liekam siltā vieta rūgt līdz tās apjoms ir trīskāršojies.Uzrūgušo mīklu nedaudz apmīcām un liekam formā kura ir bagātīgi ieziesta ar olīveļļu.Mīklu izlīdzinām pa formu,pārkaisām ar rozmarīnu un ļaujam vēl reiz uzrūgt.
2.Vēl reiz uzrūgušajā mīklā iespiežam tomātus,pārlejam ar olīveļļu,pārkaisām ar rupjo sāli.Formu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C-200*C.
3.Cepam maizīti līdz tā ir zeltaini brūna un gatava.Gatavību var pārbaudīt ar irbulīti,to iedurot un izvelkot ir jāpaliek sausam.
P.S.maizīte apēdās ļoti ātri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru