pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

Torte "Melnis"

produkti:
biskvītam:
185 g mīksta sviesta
3 olas
280 ml kefīra
280 g cukura
300 g miltu
80 g kakao pulvera
2 paciņas cepamā pulvera
vanilīn cukura
krēms:
600 ml saldā krējuma 35%
2 paciņas saldā krējuma biezinātāja
2 ēd.k. šķīstošās kafijas
nedaudz verdošā ūdens
aprikožu vai ķiršu ievārījumu
gatavojam:
biskvītu:
1.Bļodā ieliek sviestu,pieber cukuru un sakuļ gaišā masā.
2. Kad tas izdarīts pie masas sākam pa vienai pievienot olu un kārtīgi iekūlt.Tā iekuļ visas olas.
3.Citā bļodā sajauc miltus,cepamo pulveri,kakao pulveri un vanilīn cukuru.
4.Turpinot kūlt sviesta masu,sākam pa ēdamkarotei pievienot sauso maisījumu.
5.Pa starpām pakāpeniski pielejot kefīru.
6.Kad viss ir kārtīgi sakūlts sanāk jauka krēmveidīga masa.
7. Masu pārlejam izklātā ar cepamo papīru formā un liekam sakarsētā cepeškrāsnī.
8.Biskvītu cepam 180*C, 45 minūtes.Gatavību pārbaudām ar irbulīša palīdzību.Irbulīti iedurot un izvelkot ir jāpaliek sausam.Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež vēlamo kātu skaitu.
krēms:
1.Traukā viegli sakuļ saldo krējumu,pievieno cukuru,saldā krējuma biezinātāju un karstā ūdenī (līdz biesputriņas konsistencei) izšķīdinātu kafiju.Visu atkal sakuļ līdz krēma konsistencei.
tortes veidošana:
1. Atdzisušo biskvītu sadala vēlamo kārtu skaitā.Uz šķīvja liekam pirmo biskvīta kārt, uz to liekam ievārījumu,uzmanīgi izsmērējam pa biskvītu.
2. Virs ievārījuma smērējam krēmu,atkal biskvīts,ievārījums,krēms.Neaizmirstam atstāt krēmu lai varētu nosmērēt tortes sānus un virsu.
3. Vienu biskvīta šķēli sadrupinām lai varētu apkaisīt tortes sānus.
4.Tortes augšu es rotāju ar to pašu sadrupināto biskvītu kuru uzkaisīju ar sietiņa palīdzību.Rotāju ar marmelādes rozītēm un ar irbulīša palīdzību iespiedi režģīti.
P.S.Tortes rotāšana ir katra paša brīva fantāzija un varēšana.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru