piektdiena, 2011. gada 1. jūlijs

Citronpīrāgs

produkti:
 mīklai:
150 g sviests
150 - 200 g skābā krējuma
350 g milti
1 paciņa cepamā pulvera
pildījums:
2 - 3 citroni
1 glāze cukura (ja vēlās var likt vairāk)

gatavojam:
1. Citronus nomazgā, sagriež gabaliņos.
2. Sagrieztus citronus samaļ vai sablenderē, pieber cukuru, samaisa un noliek maliņā.
3.Sviestu izkausē, ielej bļodā, pievieno krējumu, cepamo pulveri un labi samaisa.
4. Pakāpeniski sākam piebērt un iemaisīt miltus.
5. Samīcām elastīgu mīklu un sadalām divos gabaliņos.Vienu gabaliņu lielāku par otru.
6.Lielāko mīklas gabaliņu izveltnē un ieklāj cepamajā formā, tā lai veidotos maliņas.
7. Iekšā lej sagatavoto citronu pildījumu, izlīdzina.
8. Mazāko mīklas gabaliņu izveltnē, izspiež caurumiņus.
9. Sagatavoto mīklu pārklājam citronu pildījumam. Mīklas maliņas savstarpēji saspiežam kopā.
10. Gatavo pīrāgu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 180*C uz 40 minūtēm.Pīrāgam jāsanāk zeltaini brūnam.
Pirms pasniegšanas pīrāgu kārtīgi atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru