otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Cepta līdaka dārzeņu marinādē.

Vīra nelielais loms,kas tapa gardās pusdienās.





produkti:

līdaka vai jebkura cita zivs
burkāni
sīpoli
1 ēd.k.9%etiķis
sāls
zivju garšvielas
eļļa
milti
cukurs
tomātu mērce
ūdens

gatavojam:
1.Līdaku notīrām,sadalām filejās,sagriežam gabaliņos,apkaisām ar garšvielām,panējam miltos un apcepam eļļā.
2. Apceptās zivtiņas liekam malā.
3.Sīpolu notīra,sagriež šķēlītēs.
4.Burkānu nomizo,sarīvē uz rupjās rīves.
5.Pannā sakarsētā eļļā apcepam sīpolu,pievienojam burkānus,sāli cukuru un vēl apcepam līdz dārzeņu masa sakrīt.Tad pievienojam tomātu mērci, etiķi, ūdeni, lai veidotos mērce.Visu pasautējam 10-15 minūtes.
6.Katliņa dibenu  noklājam ar dārzeņu mērci, virsū liekam zivju kārtu,atkal mērce, zivs.
7.Tā turpinām līdz visas zivtiņas un mērce izliktas.Noslēdzošajai kārtai jābūt dārzeņu mērcei.
8.Katliņam uzliek vāku,liek uz mazas liesmiņas un sautē 15 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru