piektdiena, 2011. gada 8. aprīlis

Citronu krēma kūka.

mīklai:
200 g miltu
šķipsna sāls
2 ēd.k. auksta ūdens
100 g cukurs
olas dzeltenums
120 g sviests

krēmam.
3 lielas olas
400 ml kondensētā piena
4 mazu vai 2 lielu citronu miziņa un sula
pūdercukurs rotāšanai

gatavojam:
No miltiem,sāls,sviesta,cukura,olas dzeltenuma un ūdens sajaucam mīklu.Ietinam pārtikas plēvē un liekam uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izklājam izjaucamajā formā, tā lai veidotos 2 cm auksta maliņa. mīklu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200*C uz 15 min.Kamēr biskvīts cepās saputojam krēmu. Bļodā ielejam kondensēto pienu pievienojam olas,citronu miziņu un sulu un kārtīgi saputojam.No krāsns izņemam biskvītu,pārlejam krēmu un turpinām cept vēl 30-35 min..Gatavu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru