pirmdiena, 2015. gada 6. aprīlis

Piena baltmaize formā.


 Produkti :
400 g.. kviešu miltu
250 ml. silta piena
40 - 60 g sviesta
1 t.k. sāls
1,5 ēd.k. cukura ( var mazāk )
1 paciņa sausā rauga

Gatavo:
1.Pienu uzsilda,pievieno sāli,cukuru,raugu un kādu laiku ļauj raugam iedarboties.
2.Pievieno 100 g. izsijātus miltus un samaisa. Ieraugu liek siltā vietā uz 30 min.
3.Ieraugam pievieno izkausētu sviestu,miltus un iemīca mīklu. Mīklu liek uz vienu stundu uzrūgt.
4.Formu izsmērē ar taukvielām,pārkaisa ar miltiem un liek iekšā vēl reiz izmīcītu mīklu,pārsedz un pusstundu atstāj rūgt.
5.Kad mīkla ir uzrūgusi formu liek cepeškrāsnī uz 180 C* un cep gatavu.
6. Gatavu maizīti izņem no formas un ļauj atdzist.

2 komentāri:

  1. Аппетитный хлебушек .мы тоже 3 года..ой уже почти 4 ))) домашний хлебушек едим)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Я в рабочие дни хлебушык покупаю,времини не хватает печ,а вот в выходные есльи дома то пеку сама.У домашнева хлебушка есть один минус,быстро седаетса.Вот задумоваюсь о хлебапечке!

      Dzēst