ceturtdiena, 2011. gada 4. augusts

Magoņu keks " Opijums "

produkti:
250-300 g magoņu sēklas
200 g miltu
450 g skābā krējuma
2 olas
1 glāze cukura
2 tēj.k. vanilīn cukura
2 tēj.k.cepamā pulvera
gatavojam:
1. Bļodā ielej skābo krējumu, pieber magones, izmaisa un atstāj maliņā uz 30 minūtēm.
2. Krējuma masai pievieno cukuru un vanilīn cukuru, izmaisa.
3. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus piejauc masai, baltumus sakuļ stingrās putās.
4. Pie masas pievieno un kārtīgi iekuļ miltus ar cepamo pulveri.
5. Masā uzmanīgi iecilā sakultus olu baltumus.
6. Gatavo mīklu lej ietaukotā un ar mannā putraimiem izkaisītā formā.
7. Formu liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 190*C uz 40-45 minūtēm.Pirms pasniegšanas kēksu kārtīgi atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru