produkti:
mīklai:
200 ml piens30-50 g sviests
1 ola
1/2 tēj.k. cukurs
1 tēj.k. sāls
1 paciņa sausā rauga
400 g milti
eļļa cepšanai
pildījumam:
vakarējā kartupeļu biezputra
gatavojam:
mīklu:1.Pienu kopā ar sviestu uzsilda,pievieno sāli cukuru,nedaudz padzesē.Kad piens ir silts, piesit un iekuļ olu,pievieno un izšķīdina raugu.Pakāpeniski pieber miltus un iemīca mīkstu mīklu. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām. Samīcīto mīlu ( vismaz mīca 10 min. ) pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā rūgt. Kad mīkla uzrūgusi, to sadala uz 12 gabaliņiem.
2.Uzvāra un atdzesē kartupeļu biezputru. Vai arī ņem iepriekšējā dienā vārīto kartupeļu biezputru.
3. Paņem mīklas piciņu, plaukstās ar pirkstiem saplacina plācenīti. Plācenīša vidū liek pildījumu.
4. Plācenītim aizspiež maliņas un ar "šuvi" uz leju saliek uz ietaukotas virsmas.
5. Pannā ielej un uzkarsē eļļu. Uzkarsētā eļļā liek pīrādziņus tā lai tie neskartos viens otram klāt.
6. Pīrādziņus cep no visām pusēm apgrozot zeltaini brūnus. Apceptus liek uz papīra dvielīša.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru