otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Plombīra " Napaleons "

sastāvs:
mīklai:
0,5 gl.skābu krējumu
125 g sviestu
0,5 gl.cukurus
2 olas
1.5 - 2 tēj.k. cepamā pulvera
3 gl. miltu +1 gl. miltu
šķipsniņa sāls

krēms:
2 olas
1 gl.cukurs
2 ēd.k. miltu ar nelielu kaudzīti
2,5 gl. piena
200 -250 ml. plombīra saldējuma
vanilīn cukurs pēc garšas
200 - 250 g mīksta sviesta

+ dzērveņu ievārījums biskvītu apsmērēšanai

gatavojam:
mīklu:
Krējumam pievieno cepamo pulveri, izmaisa, atliek malā. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves,pieber 3 glāzes miltu un sastrādā kopā. Pie drupačām pievieno krējuma maisījumu, olas, cukuru, sāli, visu iestrādā mīklā.Līdzko visi produkti ir apvienojušies,mīkla sanāk diezgan lipīga,ir laiks pakāpeniski pievienot atlikušo glāzi miltu ( atkarībā no miltu šķirnes, jums var pietikt arī ar 0,5 gl. miltu ). No gatavās mīklas veidojam nelielas lodītes ( aptuvenu kārtu skaitā ). Gatavās lodītes novietojam saldētava uz 1 stundu,vēlāk pārliekam ledusskapī uz 2 stundām.No ledusskapja ņemam laukā pa vienai lodītei, izrullējam uz cepamā papīra pēc iespējas plānāk, sadurstām ar dakšu. Izgriežam vajadzīgo diametru, liekam sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200*C,līdz biskvīti ir zeltaini brūni.Gatavos biskvītus atdzesē.Mīklas atgriezumus  uzliek uz cepamā papīra un izcep brūnus,atdzesē,sasmalcina un rotā torti.



krēms:
Katliņā iesitam olas, pieberam cukuru, vanilīn cukuru, kārtīgi samaisām.Tad pievienojam miltus,izkusušo saldējumu, atkal visu rūpīgi izmaisām, pielejam pienu un liekam vārīties krēmu. Nepārtraukti maisot krēmu sāk vārīt uz vismazākās liesmiņas,pakāpeniski palielinot liesmu.Krēmu vāra līdz tas sabiezē ( mazliet biezāks kā kondensētais piens ), krēmu noceļ no plīts un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Mīkstu sviestu saputo ar mikseri līdz tas kļūst gaišs. Sviestam pakāpeniski, nepārtraukti kuļot pievienojam pa pāris ēdamkarotēm krēmu,līdz viss krēms ir sakults.
tortes salikšana:
Pirmo biskvīta kārtu novietojam uz šķīvja uz kura atradīsies torte,viegli apsmērējam ar ievārījumu,tad krēmu, virsū liekam nākamo biskvītu un nedaudz piespiežam. Biskvīti ir ļoti trausli un viegli lūzt, bet tortei tas netraucē un nav jāsatraucas.Tā turpinot mēs saliekam torti,neaizmirstot par tortes sāniem un augšu ko arī jānosmērē ar krēmu.Torti rotā ar sasmalcinātiem tortes biskvītu atgriezumiem.Torti uz nakti ieliek ledusskapī,ievilkties.
Bet jo ilgāk torte ledusskapī,jo garšīgāka būs.



P.S. ar krēmu jārīkojas uzmanīgi lai pietiktu visām kārtām. Ja jums labāk garšo torte kurai ir vairāk krēms, iesaku gatavot dubulto porciju ar krēmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru