pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Serbu maize "Pogačice''




produkti:
250 ml.piens
1 paciņa sausā rauga
1 tēj.k.sāls
1 ēd.k.cukurs
3-3,5 glāzes milti
100 g sviests
50 ml.eļļa
olas dzeltenums
sezama vai linu sēkliņas


gatavojam:
ieraugs:
Pienu uzsilda līdz 35-37*,pievieno un izšķīdina cukuru,sāli,raugu,eļļu,0,5 glāzi miltus,kārtīgi izmaisa un liek siltā vietā uzrūgt.Kamēr parādās putu cepurīte.
mīkla:
Kad ieraugs uzrūdzis pievieno atlikušos miltus un iemīca mīklu.Mīkla nevar būt stingra.Iemīcīto mīklu sadalām 12 vienāda lieluma bumbiņās.






Katru bumbiņu izveltnē,apakštasītes lielumā.


Sagatavojam apaļu formu.Izkausējam sviestu.Katru plāceni iemērcam izkausētā sviestā,liekam formā uz riņķi vienu plācenīti uz otrā līdz pusei.Formu pārklājam ar dvieli un liekam siltā vietā uzrūgt mīklai.Kad mīkla uzrūgusi,pārsmērējam klaipiņu ar sakultu olas dzeltenumu,pārkaisām ar sēkla un liekam sakarsētā cepeškrāsnī.Cepam 190-200*C,25-30 minūtes.

P.S.maize sanāk ļoti garšīga.Iesaku izmēģināt,nenožēlosiet.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru