pirmdiena, 2011. gada 14. novembris

Dzērveņu ķīselis ar piparkūku krēmu.

produkti:
ķīselim:
 ūdens
 dzērvenes
kartupeļu ciete
krēmam:
500 ml saldā krējuma 35%
300 g piparkūku
cukurs
 1 paciņa saldā krējuma biezinātāja
gatavojam:
ķīseli:
 1. Katliņā ielej ūdeni pievieno dzērvenes,cukuru un uzvāra.Bļodā ieliek kartupeļu cieti un atšķaida ar aukstu ūdeni,izmaisa.Katlā pie dzērvenēm nepārtraukti maisot ielejam cieti. Vāra līdz ķīselis uzmet pirmo burbuli,atdzesē.
krēms:
1.Piparkūku cepumus ieberam blenderī un sasmalcinām. Bļodā ielej saldo krējumu,pievieno cukuru,saldā krējuma biezinātāju un kārtīgi sakuļam.
2.Pie sakulta saldā krējuma pieberam sasmalcinātās piparkūkas,izmaisām un pasniedzam ar atdzesētu ķīseli.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru