otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Rauga pankūkas.

produkti:
2-3 olas
1 glāze silta piena
1 paciņa sausā rauga
3-4 tēj.k.cukura
1 paciņa vaniļas cukura
milti
šķipsna sāls

gatavojam:
Pienu uzsilda un izšķīdina raugu.Bļodā iesit olas pievieno cukuru,sāli,vaniļas cukuru,kārtīgi visu sakuļ.Pievienojam pienu ar izšķīdināto raugu,samaisām.Pakāpeniski pievienojam izsijātus miltus.Miltus pievienojam tik daudz lai veidotos bieza krējuma konsistence.Bļodu pārklājam ar pārtikas plēvi,novietojam siltā vietā un ļaujam stundu rūgt.Kad mīkla uzrūgusi uz pannas sakarsējam eļļu,ar karoti ņemam mīklu un cepam pankūkas.Pasniedzam ar krējumu,ievārījumu vai sīrupu.
Mīklu,lieku reizi nemaisām,lai nesaplok.

3 komentāri:

  1. Cik daudz sausā rauga jāliek, jo paciņas ir dažādas - gan 8g, gan 12g, gan 16g?

    AtbildētDzēst
  2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst